• امتیاز کلی شما به این وبلاگ
  • تا کنون
  • 5 103 20093

آشنایی با ویزای تحصیلی کانادا

اگر به تحصیل کردن در خارج از کشور علاقه‌مند باشید، حتما برای یک بار هم که شده به مهاجرت به کشور زیبای کانادا فکر کرده‌اید. کانادا کشور پهناور، زیبا، ثروتمند و آرامی است، ضمن اینکه دانشگاه‌های معتبری در آن وجود دارند که سالانه پذیرای بیش از ۱۳۰ هزار دانشجوی بین‌المللی هستند. نظام آموزشی پیشرفته در کنار محیط فرهنگی غنی این کشور از آن مقصدی ایده‌آل برای دانشجویان زبده و علاقه‌مند به تحصیل ساخته است. ۳ عامل عمده جذابیت کشور کانادا برای مهاجرت تحصیلی، نشر مقالات علمی پرتعداد، اهمیت زیاد به تحقیق و توسعه و همکاری و تعاملات علمی با نقاط دیگر جهان است. اما همه اینها به کنار، دریافت ویزای تحصیلی کانادا تا چه اندازه دشوار است؟ برای دریافت ویزای دانشجویی، چه مراحلی را باید پشت سر گذاشت؟ در ادامه به مراحلی پرداخته می‌شود که باید برای اخذ ویزای دانشجویی کانادا طی کنید.

ویزای تحصیلی کانادا


انتخاب دانشگاه مورد نظر و دریافت نامه پذیرش از آن چگونه است؟
اولین گام برای شروع مهاجرت تحصیلی، انتخاب دانشگاه مناسب است. شما باید بنا به رشته‌تحصیلی، سوابق علمی و رزومه تحصیلی‌تان از میان دانشگاه‌هایی که با شرایطتان هم‌خوانی دارند، بهترین گزینه را انتخاب کنید. بعد از اینکه دانشگاه خود را انتخاب کردید، نیاز به مکاتبه با آن مجموعه شروع می‌شود. در صورتی‌که همه چیز به خوبی پیش برود و در رشته و دانشگاه مناسب و موردنظرتان پذیرفته شدید باید با دریافت نامه پذیرش از دانشگاه برای اخذ ویزای دانشجویی اقدام کنید. برخی از بهترین دانشگاه‌های کانادا که سالانه، تعداد زیادی دانشجوی خارجی را می‌پذیرند، به شرح زیر است:
•    دانشگاه بروک Brock University
•    دانشگاه سِنِکا Seneca College
•    دانشگاه رِجینا University of Regina
•    دانشگاه ویلفرید رولیه Wilfrid Laurier University
•    دانشگاه مونت آلیسون Mount Allison University
شروع مراحل لازم برای دریافت ویزای کانادا چگونه است؟
بعد از اینکه نامه پذیرش را از دانشگاه مورد نظر خود دریافت کردید، نوبت گام بعدی یعنی دریافت مجوز دانشجویی یا ویزای اقامت تحصیلی کانادا فرا می‌رسد. اولین گام‌های دریافت ویزای دانشجویی به این شرح است:
•    قبل از ورود به کانادا باید به صورت آنلاین و از طریق وبسایت امور شهروندی و مهاجرتی کانادا  (CIC)برای دریافت ویزا تقاضانامه‌ای را تکمیل کنید؛
•    برای کشورهایی که دسترسی به اینترنت محدود است، امکان ارسال تقاضا به صورت کاغذی هم وجود دارد؛
•    نامه پذیرش خود را از دانشگاهی که مورد تأیید دولت کانادا است، دریافت کنید؛
•    مدرکی دال بر توانمندی پرداخت هزینه‌های زندگی و شهریه دوران دانشگاه را ارائه کنید؛
•    مدرکی دال بر عدم وجود سؤپیشینه ارايه کنید؛
•    مدرکی دال بر وضعیت مطلوب سلامت عمومی خود و معاینات صورت گرفته ارائه کنید.
براساس قوانین اخیر دولت کانادا، در صورتی‌که یکی از اعضای خانواده‌تان در کشور کانادا مشغول به کار باشد یا به دنبال تهیه مجوز کار در این کشور باشد به پرونده شما در طول ۲ هفته رسیدگی خواهد شد. بعد از اتمام تحصیل برای ادامه تحصیلات و یا تغییر رشته باید دومرتبه اقدام به دریافت ویزای تحصیلی کنید. ۹۰ روز پس از اتمام هر دوره تحصیلی، فرصت دارید تا برای تمدید ویزای خود، مراحل لازم را سپری کنید.
مدارک لازم برای دریافت ویزای دانشجویی کانادا چیست؟
مدارکی که برای درخواست ویزای تحصیلی کانادا نیاز دارید، شامل موارد زیر می‌شود:
•    تکمیل تمام فرم‌های پذیرش دانشگاهی؛
•    نسخه اصلی نامه پذیرشی که از دانشگاه مورد نظرتان دریافت کرده‌اید؛
•    مدرک معتبر سفر مانند گذرنامه که به شما اجازه بازگشت به کشورتان را هم می‌دهد. برای برخی از دانشجویان بین‌المللی مانند دانشجویان آمریکایی، نیازی به چنین مدرکی نیست؛
•    ۲ قطعه عکس 3.5 در 4.5 پاسپورتی با قید مشخصات هویتی مانند نام و سال تولد در پشت آنها:
•    مدارکی دال بر توانایی پرداخت هزینه‌های تحصیل در کشور کانادا (پرداخت شهریه و هزینه‌های زندگی)؛
•    در صورتی‌که بخواهید برای دانشگاه‌های کِبِک کانادا اقدام به تحصیل کنید باید مدارکتان را به ۲ نسخه انگلیسی و فرانسوی تنظیم و تسلیم کنید؛
•    مدرکی دال بر پرداخت هزینه دریافت ویزای دانشجویی یا مجوز اقامت دانشجویی.
مدارک زبان لازم برای دریافت ویزای دانشجویی کانادا چیست؟
تنها در صورتی‌که از یکی از کشورهای انگلیسی‌زبان برای تحصیل در کانادا اقدام کنید، نیازی به ارائه مدرک زبان وجود نخواهد داشت. در غیر این‌صورت باید یکی از مدارک زیر را به نشانه تسلط و توانمندی در صحبت کردن به زبان انگلیسی و درک آن ارائه کنید:

•    آیلتس
•    تافل
•    مدرک سطح پیشرفته کمبریج

ویزای تحصیلی کانادا


بعد از پذیرش مدارک برای دریافت ویزای دانشجویی چه باید کرد؟
بعد از اینکه تمام مدارک ارسالی به تأیید رسید، دانشجوی آینده مدارک زیر را دریافت خواهد کرد. معرفی‌نامه‌ای برای تأیید پذیرش که البته نباید آن را با مجوز اقامت یا ویزای دانشجویی اشتباه بگیرید. دانشجوی آینده می‌بایست این نامه را پس از ورود به کانادا به اداره مهاجرت تحویل بدهد. مراحل دریافت ویزای کانادا با وجود داشتن رزومه و سابقه تحصیلی خوب، ساده‌تر از آن است که فکر می‌کنید. ضمن اینکه سالانه، بورسیه‌هایی هم برای مقاطع تحصیلات تکمیلی از سوی دانشگاه‌های مختلف به دانشجویان علاقمند به تحصیل و زبده اعطا می‌شود.
بعد از پذیرش مدارک ارسال شده از سوی متقاضی، ویزای موقت دانشجویی برای او صادر خواهد شد که به آن (TVR) گفته می شود. در این ویزا، زمان ورود به کانادا و تعداد دفعاتی که حق ورود به کانادا خواهید داشت، نوشته شده است. شما باید قبل از منقضی شدن اعتبار ویزای موقت به کشور کانادا بروید.
وقتی که مدارک خود را تمام و کمال تهیه و تنظیم و ارسال کردید، اداره ویزا هم آنها را مرور می‌کند تا کاستی در مدارک لازم برای درخواستتان وجود نداشته باشد. بعد از بررسی مدارک، کارشناسان اداره ویزا و مهاجرت درباره اینکه نیاز به مصاحبه کردن با شما وجود دارد یا خیر تصمیم‌گیری می‌کنند. اگر نیاز به مصاحبه با شما وجود داشته باشد، درباره تاریخ و مکان مصاحبه، اطلاع‌رسانی‌های لازم صورت خواهد گرفت.
اگر مرکز پذیرش ویزای کانادا (VAC) مدارکتان را نپذیرد، دلایل عدم پذیرش که معمولا یکی از موارد زیر است به شما گزارش خواهد شد:
•    توانایی مالی فرد برای پرداخت هزینه‌ها ثابت نشده است؛
•    معاینات پزشکی لازم روی متقاضی صورت نگرفته است؛
•    کارشناسان درباره هدف اصلی متقاضی برای تحصیل در این کشور متقاعد نشده‌اند.
بعد از ورود به کانادا باید منتظر چه چیزهایی باشید؟
بعد از ورود به خاک کانادا باید به افسرانی که در فرودگاه هستند، مدارک پذیرش خود را نشان بدهید. این افسران، نمایندگان اداره مهاجرت هستند و مدارکتان را کنترل می‌کنند و به شما اجازه ورود می‌دهند. روی ویزای اقامت دانشجویی‌تان، اطلاعاتی به شرح زیر ثبت می‌شود:
•    مدت اقامت شما در کانادا چقدر است؛
•    در کجا اجازه تحصیل دارید؛
•    در چه مقطعی اجازه تحصیل دارید؛
•    دوره و رشته تحصیلی‌تان چیست؛
•    در چه تاریخی باید کشور کانادا را ترک کنید؛
•    اگر دچار وضعیت پزشکی خاصی باشید، این مورد روی مدارکتان قید خواهد شد؛
•    اگر اجازه کار در دانشگاه را داشته باشید، این مورد روی مدارکتان قید خواهد شد.
تحصیل در کانادا به شما امکانات رفاهی و آموزشی بسیار زیادی اعطا خواهد کرد. ضمن اینکه بعد از تحصیل هم می‌توانید با یافتن شغلی مناسب به حضورتان در این کشور ادامه بدهید. البته برای ماندن بعد از تحصیل نیاز به دریافت نوع دیگری از ویزا وجود خواهد داشت.
 

کاربر محترم : نظرات و تجربیات شما در خصوص آشنایی با ویزای تحصیلی کانادا به سایر کاربران در انتخاب های خود کمک می کند.
  • امتیاز کلی شما به این وبلاگ
  • عالی
  • تا کنون
  • 5
لایک شما به این وبلاگ   103

عنوان نظر شما

شرح نظر شما

نام عکس آپلود عکس